dimarts, 27 d’octubre del 2015

Programa de voluntariat lingüístic

L’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut d’Estudis Eivissencs reprenen el programa de voluntariat lingüístic al municipi d’Eivissa, un recurs molt sol·licitat per les persones interessades en parlar la llengua catalana de manera fluïda i segura.

El voluntariat lingüístic té uns objectius clars: augmentar l’ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l’expressió oral; que els catalanoparlants s’avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l’intercanvi entre les diferents cultures.
L’activitat central del programa és fer parelles lingüístiques: es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l’han començat a aprendre i el volen practicar. Les dues persones adquireixen el compromís de trobar-se un mínim de deu sessions d’una hora de durada i a parlar de manera relaxada i tranquil·la de temes diversos.
No es tracta d’un curs de català, no hi ha voluntat acadèmica. Es vol que els participants s’avesin a fer servir el català amb naturalitat.

Poden inscriure’s totes persones que vulguin practicar el català i en tenguin ja uns coneixements mínims, i tots els catalanoparlants que volem contribuir que els nouvinguts adoptin la nostra llengua i la facin seva.

Les persones interessades hauran d’emplenar un formulari d’inscripció amb les dades personals, la disponibilitat horària, i els interessos, de manera que es puguin ajuntar una persona voluntària amb una d’aprenent en funció de la seua disponibilitat i preferències (per horaris, interessos...).
A partir de la presentació que faci l’IEE, la parella lingüística decidirà on es troba, i quan. En tot moment, es pot contactar amb l’Entitat, encarregada de gestionar el programa de manera contínua.

Us animam a participar activament en aquesta nova activitat. Per portar endavant aquesta iniciativa, necessitam la vostra col·laboració. Si teniu interès en participar-hi, posau-vos en contacte amb l’IEE.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
Institut d’Estudis Eivissencs
Carrer de Pere Francès, 12, 1er 2ª
07800 Eivissa
TL: 971 31 27 75


HORARI: de dilluns a dijous, de 09.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h. Divendres, de 09.30 a 14.30 h.